diumenge, 18 de desembre de 2011

PortCastelló manté la reducció de taxes al sector ceràmic i als creuers per al 2012*El taulell i els creuers continuaran beneficiant-se d'una reducció de taxes el 2012, segons va acordar avui el Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Castelló, que també va aprovar bonificacions per al sector agroalimentari. L'exportació de producte acabat també mantindrà una bonificació del 25% a la taxa del buc quan es tracte d'una línia regular. Així mateix, les matèries primeres també comptaran amb una reducció de les taxes.

En el cas dels creuers turístics, s'aplicarà una bonificació del 20% en la taxa de buc i a la del passatge a partir de la primera escala. Per als productes del sector agroalimentari serà d'un 20% en la taxa a la mercaderia. Així mateix, també es va aprovar mantenir reduccions percentuals entre un 25 i un 35% en els contenidors en trànsit. Com en anys anteriors, l'Autoritat Portuària de Castelló va donar via lliure a diverses bonificacions que contribuïsquen al desenvolupament econòmic o social en els tràfics qualificats com a sensibles, prioritaris o estratrègics.

El Consell d'Administració celebrat avui ja ha comptat amb la incorporació dels seus nous membres. L'exalcalde de Castelló i actual president de la Generalitat, Alberto Fabra, deixa de formar part de l'òrgan de govern del Port a proposta de l'Ajuntament en ser substituït per l'actual alcalde de la capital, Alfonso Bataller, qui no va poder assistir a la reunió. El president de la Diputació Provincial, Javier Moliner, substitueix al seu predecessor en el càrrec, Carlos Fabra, el qual ara continua en la institució portuària en representació de la Cambra de Comerç com a secretari general de la mateixa després de l'eixida de Vicente Casañ. Finalment, i a proposta de l'Estat, el regidor del PSPV a l'Ajuntament de Castelló, Juan María Calles, deixa de pertànyer al Consell i el substitueix l'actual subdelegat del Govern a Castelló, Antoni Lorenzo.

Els membres eixints van rebre una placa entregada pel president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Juan José Monzonís, en reconeixement dels serveis prestats mentre que Carlos Fabra va rebre la Clau d'Or del Port de Castelló per la seua col·laboració i defensa de les infraestructures portuàries i la creació del nou Port al llarg dels anys en què ha ostentat la presidència de la Diputació Provincial. Aquesta és la segona Clau d'Or que lliura el Port de Castelló, ja que la primera està en possessió del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra.

* Notícia publicada al web del Port de Castelló. Primera notícia que Blau Naval comparteix sobre un Port del País Valencià. Tal com us anunciàvem en el primer dels articles, aquest bloc té la intenció de compartir informacions marítimes rellevants per al Principat de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. Seguirem en aquesta línia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada