diumenge, 4 de desembre del 2011

L'exportació de vehicles nous creix un 33% al Port de Barcelona fins l'octubre*

Entre els mesos de gener i octubre el Port de Barcelona ha manipulat un total de 527.696 vehicles nous, una xifra que suposa un increment del 17% respecte al mateix període de l’any anterior. Aquest resultat es deu, en bona part, a l’excel·lent comportament del tràfic dels automòbils d’exportació, que ha crescut un 33% en el que portem d’any.

Les vendes al mercat exterior han definit també els bons resultats en matèria de contenidors. Fins al mes d’octubre el Port de Barcelona ha registrat un tràfic d’1,7 milions de TEU (un TEU equival a un contenidor de 20 peus), una marca que es tradueix en un increment del 8% respecte al mateix període de 2010. Els contenidors d’exportació van experimentar un avenç de 18 punts percentuals respecte a l’any passat, confirmant l’esforç que estan desenvolupant les empreses del hinterland per obrir nous mercats a l’exterior.

Els països que han registrat un major creixement en els seus intercanvis amb el Port de Barcelona són Àfrica del Nord (+11,5%); Mediterrani Oriental i Pròxim Orient (+6%); Golf Pèrsic i Mar Aràbic (+54%); i el Sud-est asiàtic (+22%).

Pel que fa al tràfic total, durant els 10 primers mesos de l’any el Port de Barcelona ha manipulat 37,5 milions de tones, un 3% més que al mateix període de 2010. D’aquesta quantitat, 24,5 milions de tones corresponen a càrrega general (la de més valor i que inclou la mercaderia contenitzada), que va augmentar un 6%.

En relació als passatgers, cal destacar que el Port de Barcelona ha superat els 3,5 milions de viatgers en el que portem d’any. Més d’un milió d’aquests passatgers van fer servir els serveis que connecten la capital catalana amb les Illes Balears, Itàlia o el nord d’Àfrica, amb un increment del 6% respecte al mateix període de l’any passat.

El tràfic de creueristes ha mantingut la seva tendència a l’alça. Durant els 10 primers mesos de l’any un total de 2.430.154 passatgers de vaixells turístics han passat pel Port, marca que representa un creixement del 14% respecte al 2010.

* Notícia publicada a al web del Port de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada