dissabte, 3 de març del 2012

El Port de Castelló és el sisè del país en trànsit de contenidors d'importació i exportació *


El Port de Castelló ha tancat 2011 com el sisè port amb major nombre de contenidors d'importació i exportació, amb un total de 124.920 TEUs i per darrere de Vigo, amb 172.803, a partir de les dades de Ports de l'Estat. Això significa un augment important respecte l'any anterior derivat del creixement global del 26 per cent en aquest tipus de tràfics. Així mateix, el Port de Castelló és el primer de la Comunitat Valenciana en granels sòlids amb 3.244.831 tones davant dels 2.374.045 de València i 724.112 d'Alacant durant l'any passat. A aquestes dades tan positius s'arriba, en una part molt destacada, per la renovada aposta del sector ceràmic en un port com el de Castelló, pel qual s'importa prop de la totalitat de la matèria primera per a la producció de taulells ceràmics i pel qual s'ha doblat en dos anys l'exportació de producte acabat.

El trànsit del sector ceràmic va créixer 8 punts al Port de Castelló el 2011, segons el balanç de mercaderies de l'Autoritat Portuària de Castelló corresponent al passat any. Els tràfics que abasten els productes del sector ceràmics: argiles, feldespats, rajoles, frites, etc. van passar de representar un 53 per cent de l'import total de les dàrsenes del recinte portuari castellonenc al 2010 a un 61 per cent l'any passat, fet que suposa 8 punts a l'alça.



El tràfic de productes ceràmics al Port de Castelló va créixer en més de 600.000 tones l'any passat respecte al 2010, passant de 2.900.000 tones a més de 3.500.000, segons dades d'Estadística de l'Autoritat Portuària de Castelló corresponents a l'últim exercici . Aquest apartat contempla totes les mercaderies derivades de l'activitat ceràmica, com ara l'exportació de producte acabat, entrada de matèria primera (argiles i feldespats), frites, etc.

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló ha valorat molt positivament aquestes dades i la participació del port a la Fira Cevisama 2012 que avui s'acaba, edició on el Port de Castelló ha jugat un paper transcendental de suport al sector i de estreta relació amb els operadors logístics, reunint a tota la Comunitat Portuària i apostant per continuar en la línia de la qualitat i el servei des del creixement sostenible.

* Notícia publicada al web del Port de Castelló. El creixement de les exportacions, tot i ser una tònica general als ports comercials dels Països Catalans, no deixa de ser una gran notícia. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada