divendres, 16 de març del 2012

El Conseller d'Empresa i Ocupació visita Ictineu Submarins*



El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena ha visitat les instal·lacions de l'empresa ICTINEU Submarins SL. El conseller ha pogut veure el submarí ICTINEU 3, seure a l'interior i provar la seva consola de comandament mentre s'interessava per les tecnologies que s'hi han desenvolupat.

En aquesta visita el Conseller ha estat acompanyat pel Sr. Salvador Jorba, delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Sr. Vicenç Mauri, assessor del President de la Generalitat de Catalunya, Sr. Carles Gómara, gerent d'Innovació Empresarial d'ACC1Ó, Il·lm. Sr. Jordi San José, alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Sra. Rosa Maria Martí, primera tinent d’Alcaldia, Sra. Cinta Dauder, regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Sr. Manuel Carrión, 3er. Tinent d'Alcalde.

El Conseller s'ha reunit amb la direcció d'Ictineu Submarins per escoltar les problemàtiques concretes que té aquesta companyia per finançar l'últim 10% de pressupost que resta per acabar el submarí. El conseller ha assistit a un acte amb els mitjans de comunicació on s'ha presentat el teaser del documental “El tercer Ictineu” sobre tot el procés de construcció d'aquest excepcional submarí.

A continuació el Conseller ha descobert els noms de les primeres 160 persones i 6 empreses que han participat en la campanya de subscripció popular “patrocina l'ICTINEU 3 i posa el teu nom al carenat”. Finalment ha dirigit unes paraules de suport a aquest projecte i ha atès als mitjans de comunicació.

El Conseller ha destacat la importància de que aquest projecte pugui acabar-se de forma immediata perquè pugui reportar retorns econòmics, socials i científics. Ha fet una crida a la societat, les empreses i els inversors del país perquè hi participin, alhora que ha expressat la voluntat d'ajudar en el que estigui al seu abast perquè l'ICTINEU 3 trobi el finançament necessari per arribar a bon port.

En paraules del Conseller, l'ICTINEU 3 “en definitiva és un pas endavant en el que fa referència al coneixement, la recerca, i la industria d'alt valor afegit, que és el que ha de ser el pal de paller del desenvolupament de Catalunya”. També ha destacat que “és un projecte pioner al món i que té unes aplicacions d'un abast molt considerable, tant pel que fa referència a la recerca marina com a desenvolupaments industrials”

*Notícia publicada al web d'Ictineu submarins. Felicitem de tot cor als membres del projecte Ictineu 3 per la gran tasca que estan realitzant. Els encoratgem que, amb suport institucional o no, segueixin persisitint en el seu projecte, vital pel rellançament de la indústria naval de la nostra Pàtria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada