dilluns, 24 d’octubre de 2011

Els contenidors d’exportació del Port de Barcelona creixen un 19% fins al mes de setembre*Durant els 9 primers mesos de l’any el recinte portuari supera l’1,5 milions de TEU

El Port de Barcelona ha registrat entre gener i setembre un tràfic total de contenidors de 1.585.252 TEU (un TEU equival a un contenidor de 20 peus), una xifra que suposa un increment de l’11% respecte al mateixperíode de 2010. La bona evolució del tràfic de contenidors es deu en bona part al dinamisme de les
exportacions, que mantenen un ritme de creixement molt destacat (+19%). El volum de contenidors
d’importació també ha avançat respecte a l’any passat, encara que de manera més moderada (+4%).

Els mercats geogràfics que han propiciat l’impuls del comerç internacional al Port són Àfrica del Nord (+12%), el Mediterrani Oriental i Pròxim Orient (+11%); el Golf Pèrsic i el Mar Aràbic (+64%); Centre Amèrica i Carib (+64%) i el Sud-est Asiàtic (+27%). Per la seva banda, la Xina es manté com el mercat de referència per al Port de Barcelona, ja que és l’origen o destinació del 23% dels contenidors que es manipulen al recinte portuari.

Durant els 9 primers mesos de l’any el Port de Barcelona ha registrat un tràfic total de 34,1 milions de tones, 5 punts per sobre del mateix període de 2010. D’aquest volum, 8,2 milions de tones corresponen als granels líquids (principalment hidrocarburs), que s’han mantingut estables respecte a l’any passat. Els granels sòlids, dels quals s’han manipulat 2,6 milions de tones, han experimentat un avanç del 2%, encara que determinats productes han evolucionat de manera molt significativa, com ara les potasses (+69%) o els cereals i les farines (+15%).

Increment dels vehicles d’exportació

Els vehicles nous són la mercaderia que, junt als contenidors, ha tingut un recorregut més rellevant en els 9
primers mesos de l’any. En aquest període s’han manipulat un total de 468.709 automòbils, un 13% més que al 2010. De nou, el comportament més positiu és el dels vehicles d’exportació (252.402 unitats), que han crescut un 31% en comparació amb el període gener-setembre de l’any passat.

Finalment, en l’apartat de mercaderies destaca l’avanç experimentat pels productes químics (3,8 tones), amb un creixement del 14%; dels materials de construcció (+17%); i de les fruites, hortalisses i llegums (+20%). Pel que fa als passatgers, durant els 9 primers mesos de l’any el Port de Barcelona ha superat els 3 milions de viatgers. Els passatgers s’han desplaçat a bord de ferris (1 milió de persones) i de vaixells de creuers (2,1 milions de creueristes). En el primer cas l’increment respecte a l’any passat ha estat del 6%, mentre que en el cas dels creueristes l’augment s’ha situat en 16 punts per sobre de l’any passat.

* Nota de premsa apareguda a portdebarcelona.cat el passat 18 d'octubre de 2011. Disponible en pdf.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada