dissabte, 7 de setembre del 2013

El submarí científic ICTINEU 3 supera el seu objectiu final de 60.000€ de la campanya de micromecenatge *


El projecte català s'ha convertit en el segon que ha recaptat més fons en tota la història de VerkamiLa campanya de micromecenatge del submarí científic ICTINEU 3 (http://vkm.is/Ictineu3) ha arribat i superat el seu objectiu: els 60.000 euros a la plataforma Verkami. En total han estat 1.141 mecenes que han fet aportacions econòmiques, des de 10 fins a 2.500 euros. La suma d'aquestes quantitats ha fet superar l'objectiu final de la campanya fins arribar als 60.970 euros. Els promotors del projecte català, Carme Parareda i Pere Fores, valoren molt positivament la campanya i reconeixen que la fita era molt alta però ho hem aconseguit. Hem de reconèixer que sense les aportacions de les més de mil persones no hagués estat possible finalitzar l'ICTINEU3,

L'ICTINEU3 s'ha convertit en el projecte tecnològic que ha rebut més suport a través d'una campanya de micromecenatge. A més, segons els responsables de la coneguda plataforma de crowdfunding, aquest és el segon projecte que ha aconseguit més recaptació en tota la història de Verkami, després de la pel·lícula catalana Lendemà, de la productora de cinema Isona Passola.

Entre l'anterior campanya de micromecenatge que es va engegar fa gairebé dos anys i aquesta que s'ha tancat ara a Verkami, el submarí portarà el nom de més de 1000 persones i es repartiran gairebé 500 samarretes. Properament també es farà el sorteig de vàries immersions entre els mecenes que han optat per aquesta recompensa.Els més de 60.000 euros recaptats serviran per poder finalitzar lICTINEU 3, el primer submarí científic tripulat de Catalunya i lEstat. Això convertirà el país en 6ª potència mundial en capacitat per baixar a més profunditat amb tripulació (fins a 1.200m).

Proves a l'aigua
La campanya de micromecenatge ha estat clau per poder acabar la construcció del submarí ja que després d'haver-hi invertit 2,5 milions d'euros i 10 anys de recerca i desenvolupament, el projecte necessitava una darrera empenta econòmica un cop esgotades totes les vies habituals de finançament per a un projecte de R+D+I. LICTINEU 3 serà el 9è submarí del món que podrà baixar a més profunditat i donarà accés a la major part del Planeta Terra: el 70% que està cobert per mar.Les aportacions recollides serviran per comprar lequipament imprescindible que encara li falta al submarí, per pagar lestructura i personal necessaris per a les últimes setmanes de muntatge, per les proves de taller i per poder fer les primeres proves a l'aigua de lICTINEU 3.

Està previst que a finals de setembre es puguin fer les proves de port després d'haver fet ja la comprovació de la majoria de sistemes, en sec, al taller. Primer es submergirà en una piscina o port on es duran a terme tasques de comprovació de tots els sistemes, com el control de flotabilitat, la propulsió, i els sistemes d'emergència entre d'altres. Aquestes proves es desenvolupen a un màxim d'entre  4 i 5 metres de profunditat. Un cop fetes aquestes proves, es faran les proves finals al mar, a profunditat. Segurament la posada en escena serà a la Costa Brava ja que és on es pot aconseguir molta profunditat a prop de la costa. ICTINEU continua buscant patrocinadors Tot i que la campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami hagi finalitzat, i amb èxit, l'equip de l'ICTINEU 3 continua buscant empreses que vulguin fer noves aportacions. Les oportunitats de mecenatge per empreses oscil·len entre els 1.000 i els 10.000 euros. 

A més, el submarí busca una empresa de begudes que vulgui patrocinar el bateig del submarí utilitzant la seva marca de cava, vi o qualsevol altra beguda. Aquest patrocinador tindrà una visibilitat destacada i els drets a utilitzar el submarí per a la seva publicitat o per a una edició especial de la beguda.Ja són més de 16 les empreses que han esponsoritzat l'ICTINEU 3. A més, empreses  internacionals del sector de la tecnologia submarina estan donant el seu suport al projecte en forma de suport econòmic i d'esponsorització en equips i serveis. A banda, totes aquelles empreses que patrocinin l'ICTINEU 3 tindran una visibilitat destacada al carenat del submarí, al seu web i en propers esdeveniments. A més, comptarà amb descomptes i immersions gratuïtes.
IMATGES: http://bit.ly/1eJpJkV + www.ictineu.net/premsa/ImatgesPrego que et posis en contacte amb mi per sol·licitar una entrevista o més informació, gràcies.

Núria Roura
673 436 937
nuria@nautilus.cat


http://www.tv3.cat/videos/4651396/Campanya-per-construir-lIctineu-III

* Nota de premsa i tall de vídeo a TV3 ( demanem disculpes perquè és del mes d'agost)del projecte Ictineu, que va assolir sobradament el repte de recaptació que s'havia marcat. Ara és l'hora dels actors institucionals ( públics i privats) de Catalunya per fer una passa endavant en el renaixement del sector naval català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada