divendres, 12 de juliol de 2013

El submarí científic ICTINEU 3 crea una campanya de micromecenatge a Verkami com a últim recurs per veure acabat el projecte català

L’equip del submarí català ICTINEU 3 acaba de començar una campanya de micromecenatge crowdfunding, a través de la plataforma Verkami, com a últim recurs per aconseguir els 60.000€ necessaris per poder finalitzar el projecte i posar el submarí sota l’aigua el proper mes de setembre. Sota el títol, “Ara és l’hora de la veritat: fem l’esforç final, posem a l’aigua l’ICTINEU 3!”, l’equip emprenedor del submarí fa una crida final en la cerca de la col·laboració de la societat, un factor imprescindible per poder acabar aquest projecte 100% català. L'esforç es traduirà en grans beneficis per a la societat ja que Catalunya disposarà d'una potent eina d'intervenció i investigació submarina. El termini per aconseguir-ho és de 40 dies i aquesta és la segona campanya catalana de Verkami on es fa una crida a recollir una major aportació després del projecte de micromecenatge del documental “L'Endemà” d’Isona Passola.

La construcció de l’ICTINEU 3 -el primer submarí científic i tripulat de Catalunya i l’Estat-està arribant al tram final però la manca de finançament fa perillar el projecte en els últims mesos. Després d'haver-s’hi invertit 2,5 milions d'euros i 10 anys de recerca i desenvolupament, ara el projecte necessita una darrera empenta econòmica un cop esgotades totes les vies habituals de finançament per a un projecte de R+D+I.

Aquest projecte ha pogut créixer en part gràcies a les col·laboracions desinteressades de molta gent. Des de voluntaris que aporten el seu treball, fins a aportacions de capital, col·laboracions en espècies i patrocinis, aportant cadascú el seu gra de sorra, en la mesura de les seves possibilitats. Fins ara més de 743 persones i entitats hi han participat. Ara, les noves aportacions recollides serviran per comprar l’equipament imprescindible que encara falta al submarí, per pagar l’estructura i personal necessaris per a les últimes setmanes de muntatge, per les proves de taller i per poder fer les primeres proves de mar de l’ICTINEU 3.

La nova campanya incorpora novetats en modalitats de donacions i recompenses La campanya de crowdfunding del portal Verkami ofereix novetats importants respecte a les modalitats de donacions i les corresponents recompenses establertes fins ara a través del web d’ICTINEU Submarins. El ventall d’aportacions és molt ampli i va des de 10€ fins a 20.000€, per tal que qualsevol interessat en l’ICTINEU 3 hi pugui trobar un lloc. En funció del donatiu fet, s’ofereixen múltiples recompenses, com ara posar el nom al carenat del submarí, números per al sorteig d’una immersió, invitacions per a la festa de l’avarada, un tros del carenat de record o poder realitzar una immersió amb l’ICTINEU 3. A més, les modalitats de donacions no només estan pensades per a persones individuals, sinó per a tot tipus d’entitats i empreses. Cal destacar també que es busca un proveïdor d'ampolla de cava o similar per al bateig del submarí i alguna persona o entitat que la vulgui trencar el dia de l’avarada. Al lloc web de la campanya es pot visualitzar en detall: http://vkm.is/Ictineu3

L’ICTINEU 3, un projecte català reconegut internacionalment Aquest submarí ha estat reconegut com a projecte de R+D+I per les diferents administracions catalanes i estatals. També a nivell internacional el submarí ha rebut elogis en els més prestigiosos congressos de tecnologia submarina, com el nord-americà Underwater Intervention, així com el reconeixement d’organitzacions del sector de primer nivell, com és el cas del centre francès IFREMER, que ha mostrat interès en les prestacions del pioner sistema de bateries d’ió-liti-polímer desenvolupat per l’equip del submarí. Malgrat tot, el finançament públic mai no ha estat suficient per dur a terme un projecte d’aquesta envergadura.

Els beneficis de l’ICTINEU 3 Aquest 2013 Catalunya pot disposar d'una potent eina d'intervenció i investigació submarina, i el país es convertirà en la sisena potència mundial en capacitat per a baixar a més profunditat, fins a 1.200 metres. L’ICTINEU 3 estarà al servei dels qui gestionen els recursos marins i el patrimoni, dels científics, arqueòlegs, universitats, entitats, i tots aquells que volen conèixer millor els nostres mars i oceans. És un projecte nascut amb vocació de servei públic i amb un gran pes estratègic, tal com li correspon a un país amb vocació d'estar a l'avantguarda mundial. En paral·lel, la tecnologia submarina, amb un fort creixement a nivell internacional, pot ser un gran generador de llocs de treball qualificats, de riquesa i coneixement, un factor que segur que contribuirà a fer sortir el país d'aquesta crisi. En aquest sentit, cal destacar que, segons els primers estudis del Pla Estratègic del Sector de la Tecnologia Submarina a Catalunya que estan realitzant a l'Associació Institut ICTINEU Centre Català de Recerca Submarina, en un horitzó de 10 anys, aquest sector podria donar feina d'alta qualificació a més de 5.000 persones i generar un volum de negoci de més de 2.500 milions d'euros anuals. De tot aquest volum de negoci, l'exportació en representaria més del 70%.

IMATGES: http://bit.ly/12osKVE + www.ictineu.net/premsa/Imatges

* Animem a tothom qui pugui a donae un cop de mà al projecte Ictineu. L'esforç de l'equip així com els beneficis del projecte ho mereixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada