dimecres, 29 d’abril del 2015

EL SUBMARÍ CIENTÍFIC ICTINEU3 FA AMB ÈXIT A FRANÇA LES PRIMERES IMMERSIONS*

El submarí català, gràcies al suport francès, ja pot operar amb normalitat

La setmana passada el submarí científic ICTINEU3 va iniciar les seves primeres proves i immersions al mar, al costat del Cap Ferrat. Les immersions continuaran aquesta setmana amb l'entrenament dels pilots i amb immersions científiques amb els investigadors de l’Observatoire Océanologique de Villefranche-sur-Mer (OOV).

Els dies 21, 22 i 23 d'abril es van realitzar 11 immersions, començant per 18m, continuant per 50m i se’n va arribar a fer una a 93 metres de profunditat. Aquestes immersions formen part del pla de certificació del submarí. Un cop acabades s'ha obtingut el permís de navegació en aigües franceses. D'aquesta manera l'ICTINEU3 inicia la seva activitat científica al servei de la ciència i de la humanitat.

Aquestes són les primeres d'una sèrie d'immersions que es pretenen realitzar més endavant al canó de Villefranche fins a 1.000 metres de profunditat, amb l'objectiu d'estudiar la profunditat a la qual es troben les meduses durant el dia. Alguns tipus de meduses són migratòries dia-nit; quan es fa fosc pugen fins a la superfície i de dia emigren a les profunditats.

Aquesta fita tant important ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l’Observatoire Océanologique de Villefranche-sur-Mer (OOV) que depèn de la universitat Pierre et Marie Curie de França, la Chambre de Commerce et d’Industrie Nice Côte d’Azur, concessionari del port de Villefranche-Darse, la societat DARK PELICAN i Ictineu Submarins SL.

De la mateixa manera volem destacar les aportacions rebudes durant la última campanya de mecenatge, oberta a la web de l’Ictineu per aconseguir l'equipament científic i de navegació necessari per portar a termer les primeres immersions científiques. Encara falta assolir el total de 60.000€ per acabar d’obtenir la qualificació fins als 1.000 metres de profunditat.

Podeu continuar fent les vostres aportacions a: http://www.ictineu.net/patrocini/donacions/

* Nota de premsa publicada per Ictineu Submarins. Malgrat que hagi de ser a França, celebren que el projecte Ictineu segueixi avançant. Felicitem el seu equip per la seva perseverança i talent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada