dilluns, 27 d’abril del 2015

El Costa Magica arriba a Palamós amb 2.178 passatgers i marca una fita històrica*

El sector turístic és una peça clau per a la dinamització econòmica del conjunt del territori i l’activitat creuerística potencia els ports i les seves destinacions i contribueix a l’impuls del turisme. En aquest context, cada temporada hi ha noves navilieres que aposten per les instal·lacions portuàries de Palamós i Costa Cruceros és una companyia que s’ha estrenat avui amb el Costa Magica, un vaixell que farà tres escales al llarg de 2015.

Amb l’escala inaugural del Costa Magica Palamós ha rebut avui 2.178 passatgers, el major nombre de creueristes arribats fins avui en aquest port. A més, el Costa Magica té un arqueig brut de 102.587 tones i una eslora de 272 metres, característiques que el converteixen en el creuer més gran que ha visitat fins avui el port de Palamós.

L’estada d’aquest creuer s’estima que deixi un impacte econòmic de 115.000 euros al territori. Segons estudis del sector, cada passatger de creuer que visita un port escala es gasta una mitjana de 62 euros, calculant que desembarca un 75% del passatge. Les despeses d’aquests turistes de creuer inclouen excursions, restauració, compres, transports i prestacions de serveis al passatgers. També es calcula que en un port escala desembarca el 50% de la tripulació, amb una despesa mitjana de 21 euros per tripulant.

L’activitat creuerística del port de Palamós i la seva destinació turística es promou en els diferents fòrums del mercat de creuers a través de la marca Costa Brava Cruise Ports. Aquesta marca és el resultat de l’esforç conjunt que fa Ports de la Generalitat amb el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, l’Ajuntament de Palamós i la Cambra de comerç de Palamós. Aquest esforç institucional ha fet possible avui l’arribada de Costa Cruceros a Palamós.


Costa Magica portarà uns 7.000 passatgers

El Costa Magica és un vaixell de la companyia italiana Costa Cruceros que ha arribat avui per primer cop al port de Palamós amb 2.178 passatgers majoritàriament francesos, italians i suecs i un miler de tripulants. El vaixell ha arribat a las 07.00 h procedent de Gibraltar i preveu salpar a les 13.00 h cap al port francès de Marsella. Aquest creuer preveu fer tres escales a Palamós i es preveu que porti al voltant de 7.000 passatgers al llarg de la temporada.

El creuer té una eslora de 272 metres i un arqueig brut de 102.587 tones, dades que el fan el creuer més gran que ha visitat Palamós fins avui. A més, té una mànega de 35,5 metres i un calat de 8,3 metres.

El vaixell disposa de molts serveis a bord, quatre piscines, una de les quals és per a nens. Quatre restaurants, sis bars, dos salons, discoteca, sala de ball, teatre, casino, biblioteca, sales de reunions, una pista poliesportiva i un centre de salut i bellesa.

El vicepresident de Ports de la Generalitat, Pere Padrosa, acompanyat de diverses autoritats i representants institucionals ha lliurat al capità del Costa Magica la metopa commemorativa amb motiu de la seva primera escala al port de Palamós.

Costa Crociere té seu a Gènova (Itàlia) i aquí es promou amb la marca Costa Cruceros. De fet, Costa és l’operador europeu amb la flota més gran amb un total de 25 creuers, als qual se n'hi sumaran dos més l’any 2016. Costa Crociere forma part del grup Carnival Corporation, líder mundial del sector de creuers.

* Notícia publicada al web de la Generalitat. Celebrem aquesta notícia, no només per la vila de Palamós, sinó pel conjunt de Catalunya. Veient les dimensions de la nau (272 metres d'eslora i 8,3 de calat), algú es pregunta encara si els ports de Catalunya estan preparats per la nostra futura força naval? 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada