dimecres, 23 de juliol de 2014

El Port de Tarragona s'amplia amb 36 hectàrees guanyades al mar*


El port de Tarragona guanya 36 hectàrees al mar, cosa que li permet ampliar la seva capacitat, amb més espai d'atracament de vaixells. Aquesta ampliació del Moll de la Química permetrà moure 4 milions de tones de productes químics més cada any.
L'ampliació forma part d'una estratègia per fer més competitiu el clúster creat per la indústria química, el port i altres institucions tarragonines. Teresa Pallarès, la directora de l'Associació Empresarial Química de Tarragona, explica que el 60% del trànsit del port és de material químic, i per tant "han de donar resposta a les demandes d'aquest sector".
Per la seva banda, el president del port de Tarragona, Josep Andreu, recorda que les obres d'ampliació van començar el 2010 i que el cost ha estat repartit entre les administracions (76 milions i mig d'euros) i el mateix port (40 milions). Les empreses logístiques que s'instal·lin en aquest nou espai es veuran beneficiades per la nova llei de ports, que allarga les concessions fins a 50 anys.
* Notícia publicada al web del canal 3/24. A l'espera que el Port de Tarragona en doni més informació publiquem aquesta notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada