dimecres, 23 de juliol del 2014

EL PORT DE TARRAGONA INTEGRA UN NOU SERVEI DE SEGURETAT I PROTECCIÓ EN ZONA PORTUÀRIA*



En el marc de l'estratègia d'aposta per augmentar la seguretat en la zona portuària, l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT) posa en marxa un nou servei amb la integració de l'embarcació 'Llampuga U'. L'objectiu que es persegueix és augmentar i complementar el servei de vigilància i seguretat de la zona de servei del Port de Tarragona, des de la làmina d'aigua; així com incrementar els nivells de prevenció i resposta davant de qualsevol accident d'aquest àmbit.

Aquest matí s'ha dut a terme el bateig de l'embarcació 'Llampuga U', apadrinada per l'Administradora de Duanes de Tarragona, Estela Vidal. L'acte ha comptat amb la presència del president del Port de Tarragona, Josep Andreu; l'inspector de la Capitania Marítima, José Manuel Robledano; el director de Seguretat Integral del Port, Josep Lluís Díez; i l'indendent en cap de la Policia Portuària, Joan Bergadà.

La integració de 'Llampuga U' esdevé un important avanç des de el punt de vista de la protecció portuària. El servei de l'embarcació s'implanta de manera totalment transversal per tal de donar resposta a les possibles demandes que des d'altres departaments de l'APT com medi ambient, operacions, entre d'altres.

L'embarcació passa a formar part del departament de Seguretat Integral del Port de Tarragona, i dirigit a convertir-se en un important recurs que, de forma coordinada i a traves de protocols de col·laboració, està a disposició d'altres administracions que intervenen al Port de Tarragona.
Salt qualitatiu en el projecte de professionalització del cos de la Policia Portuària
La posada en marxa d'aquest servei representa un gran salt qualitatiu pel que fa a l'orientació professional del cos de policia del Port de Tarragona. Fa uns 3 anys que l'Autoritat Portuària de Tarragona està immersa en un projecte de professionalització del Cos de la Policia Portuària per a l'assoliment ple de les competències en seguretat i protecció com a policia especial, encomanades per la Llei de Ports i el Conveni Internacional de Protecció de Vaixells i Instal·lacions Portuàries

* Notícia publicada al web del Port de Tarragona. Encara que la notícia ja sigui de fa un parell de mesos, celebrem que el Port de Tarragona vetlli per la seguretat de les instal·lacions.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada