dilluns, 24 de novembre del 2014

El Parlament no vol més Guàrdia Civil al Port de Barcelona*

Mala maror dels partits polítics catalans, fins i tot CiU, amb Sixte Cambra, el president de l'Autoritat Portuària de Barcelona, per haver signat un conveni amb la Guàrdia Civil que perjudica la policia portuària i incrementa la presència de l'institut armat en una infraestructura de primer ordre per a Catalunya. Aquest conveni implica donar 4 milions d'euros per dotar la Guàrdia Civil d’una instal·lació per atendre competències que, en realitat, són de la policia portuària. 

El cas ja ha arribat al Parlament de mà d'ICV-EUiA. A instàncies dels ecosocialistes, la comissió d'Interior de la cambra catalana, amb els vots de CiU, ERC i PSC va aprovar aquest dijous una resolució que obliga l'Autoritat Portuària a revisar i deixar sense efecte aquest conveni. Una notícia que ha alegrat la policia portuària, el cos que té atribuïdes les competències dins la zona d’aigua arrecerada del Port de Barcelona.

L'impulsor de la revisió, el diputat Jaume Bosch, recorda a Nació Digital "la contradicció que suposa que l’Autoritat Portuària destini quatre milions d’euros a la Guàrdia Civil i alhora ho justifiqui per la davallada d’efectius de la policia portuària”.


“És anacrònic que es reconegui de policia de referència al Port la Guàrdia Civil, com una illa isolada, i no els Mossos i la policia portuària”, és l'opinió de la portaveu d'Interior d'ERC, Gemma Calvet. “Cal ser coherents en els nostres projectes polítics, i si el nostre projecte és la independència i si preparem el país per a això, cal que el Port de Barcelona també ho faci”, rebla Calvet. 

Ara, el president de l’Autoritat Portuària, Sixte Cambra, haurà de comparèixer davant el Parlament per donar explicacions sobre aquest Conveni que ha generat tanta unanimitat com malestar a tots els grups polítics, llevat de PP i C's.





* Notícia publicada a Nació Digital. Deplorem l'actitud de Sixte Cambra, president de l'Autoritat Portuària de Barcelona. No només per l'insult que representa pel Cos de Guardamolls (Policia Portuària) sinó perquè donar control (encara més!) a la Guàrdia Civil al Port de Barcelona és una irresponsabilitat en el moment que vivim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada